به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان گلستان،مهین رضایی رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه ای خواهران شهرستان گرگان به مناسبت گرامیداشت هفته ملی مهارت یادداشت تخصصی با موضوع مهارت آموزی؛ زیربنای رونق تولید و کارآفرینی، را ارائه کرد.
متن این یادداشت به شرح ذیل است:
مهارت آموزی نقش مهمی در رونق تولید، اشتغال و کارآفرینی دارد. با تاکید بر سخنان رئیس جمهوری مبنی بر تمرکز بر مقوله مهارت یابی و ارتقای بهره وری افراد؛ باید کوشید تا با ایجاد تناسب میان نظام آموزشی و نیاز بازار کار، جامعه را در مسیر رسیدن به اهداف کلان هدایت کرد و این محقق نمیشود جز با ترویج فرهنگ مهارت آموزی در بین اقشار مختلف جامعه..
مهارت آموزی از جمله مقولههای مورد توجه نظامهای آموزشی کشورهای پیشرفته به شمار میرود زیرا برای پرورش نسلی کارآمد و پویا باید راههای افزایش مهارت دانش آموزان و دانشجویان را گسترش داد. این مهم مورد تاکید همیشگی سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور بوده است. بدین منظور باید الگوی مهارت آموزی از دوران اولیه آموزش شکل بگیرد و در تمام دورهها مبتنی بر یادگیری دانش به همراه تربیت انسان، پرورش مهارتها و پژوهشها همراه باشد، که شاخص اصلی تحقق این امر راه اندازی مدارس کسب و کار میباشد..
برخی از سیاستگذاران و اقتصاددانان معتقدند که رشد و توسعه اقتصادی به ایجاد و توسعه اشتغال وابسته است که در این میان مهارت آموزی و کارآفرینی نقش بسیار برجسته ای دارد. بسیاری از کشورها برای ایجاد شغل و افزایش اشتغال و رونق تولیدات داخلی خود تاکید بسیاری بر این دو موضوع میکنند. یکی از راههای مهم برون رفت از معضل بیکاری، کارآفرینی و افزایش سطح مهارت محسوب میشود که فقدان آن برای ورود به بازار کار از موانع مهم بهبود وضعیت اشتغال به شمار میرود
با توجه به نقش مهارتهای فنی و حرفهای در راستای اشتغالزایی ضرورت دانشگاه زدایی و مدرکزدایی در جامعه کنونی بیش از همیشه احساس میشود. بنابراین باید به دنبال افزایش مهارت آموزی در میان افراد بود..
با مهارت آموزی میتوان به ارتقای سطح اقتصادی خانوادهها، ایجاد روحیه خودباوری و گسترش آموزشهای مهارتی و تخصصی کمک کرد. کاهش شغلهای کاذب و ناپایدار، کاهش آسیبهای اجتماعی و دسترسی مناسب به خدمات اجتماعی از جمله دستاوردهای مهارت ورزی در نظام آموزشی به شمار میرود..
توسعه ی هر جامعه در گرو توانمندی ها و مشارکت نیروی انسانی آن جامعه است. در این مسیر ، توانمندسازی زنان و دختران، یعنی نیمی از جمعیت جامعه، بسیار حائز اهمیت است. در این زمینه موفقیت آموزش مهارتهای فنی و حرفهای در بخشهای مهم چه در مراکز دولتی و چه در بخش غیردولتی (آموزشگاههای آزاد) در گرو تشکیل سرمایه انسانی و پرورش روحیه کارآفرینی است. آموزشهای مهارتی به بانوان سبب پرورش نیروی کار ماهر و اشتغال پایدار برای آنان میشود. مهارت و فناوری از عاملهای اصلی رشد اقتصاد پایدار در کشور به شمار.می رود و مهارت آموزی به جوانان و دختران و زنان ایران اسلامی زمینه اشتغال و تولید را رونق میدهد و نباید از این فرصت طلایی غفلت کرد زیرا بدون پشتوانه مهارتی زمینه پیشرفت و رشد برای جامعه فراهم نمیشود.